Werktevredenheid oproepkrachten

De afgelopen jaren is de werktevredenheid onder oproepkrachten en invalkrachten gedaald. Was in 2007 nog 80 procent van de oproepkrachten en invalkrachten tevreden over hun werk, is dit in 2017 gedaald naar 73 procent. De reden kan zijn dat ze zich vaker in een meer ongunstige positie bevinden. Veel oproepkrachten en invalkrachten vinden het lastig om genoeg te verdienen om rond te kunnen komen. Hiernaast werken zij vaker in minder goede arbeidsomstandigheden. Dit blijkt uit onderzoek van TNO.

Ook al stijgt het aantal flexwerkers de afgelopen jaren sterk, met de werktevredenheid gaat het minder goed. Er zijn meer medewerkers bijgekomen die op oproepbasis werken. Lang werden er minder vaste contracten aangeboden aan medewerkers, al is dit aandeel in 2019 weer licht aan het stijgen. Veel van de oproepkrachten en invalkrachten hebben vaak meerdere baantjes om genoeg geld te kunnen verdienen.

Daarnaast zijn oproepkrachten en invalkrachten ook minder tevreden over hun werk doordat ze in mindere arbeidsomstandigheden werken. Het gaat dan voornamelijk om de vrijheid te ze moeten inleveren ten opzichte van de medewerkers die in vaste dienst zijn. Ze moeten vaak werken in een hoog werktempo en moeten veel herhalende werkzaamheden uitvoeren.

Dit alles bepaalt dat oproepkrachten en invalkrachten minder tevreden zijn geworden over hun werk de afgelopen jaren.

Bron: TNO

Geef een reactie